fbpx

Keselamatan Rumah

Kenapa Keselamatan Rumah Penting?

Kadar jenayah di Malaysia semakin meningkat setiap hari. Sistem keselamatan rumah membantu anda mengurangkan kerisauan kadar jenayah.

Teknologi yang dicipta dalam dunia digital tidak dinafikan menjadikan dunia semakin kecil dari segi komunikasi dan perniagaan. Walau bagaimanapun, dari segi teknologi ada aspek lain yang merumitkan kehidupan masyarakat. Ini merujuk kepada rumah yang lebih selamat melalui penggunaan teknologi untuk anda dan keluarga anda. Penggunaan sistem keselamatan rumah ialah langkah pintar dari segi pelaburan untuk mengelakkan bahaya terhadap kediaman kita.

Mari kita lihat beberapa cara keselamatan rumah, semuanya dihujung jari anda

Mengelakkan Pencurian

Kadar jenayah semakin meningkat dan tambah merisaukan. Sistem keselamatan rumah boleh mengurangkan beban anda memikirkan masalah jenayah dan memastikan keluarga anda selamat 24 jam sehari. Dengan penggunaan peranti keselataman tanpa wayar Sensor Penggera Senzo, keselamatan anda akan terjamin. Jika terdapat kes percubaan memecah masuk, sensor dengan ciri magnet atau getaran akan memadamkan penggera dengan sendiri. Oleh itu, ia memberi amaran kepada anda dan pegawai keselamatan.

Pemasangan yang Mudah

Memasang dan menambah peranti ini ke rumah anda tidaklah begitu rumit. Walau bagaimapun, ini bergantung kepada jenis peranti keselamatan yang anda beli. Senzo Smart Home semestinya pilihan yang anda cari untuk menjadikan rumah anda lebih bijak. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah mengikut langkah-langkah berikut: Gantikan suis dengan suis Senzo, dan sambungkan Senzo IotT Gateway dengan Wifi Router anda. Muat turun App Senzo Pro ke telefon pintar anda. Aplikasi ini boleh dimuat turun dari Google Play atau App Store. Sekarang anda boleh mengawal suhu dalam rumah, lampu dan anda kini mempunyai rumah automatik di hujung jari. Jika anda menghadapi sebarang masalah atau gangguan, peranti ini dilengkapi dengan manual atau panduan. Selain itu, tutorial telah disediakan secara dalam talian.

Mampu Milik

Peranti pintar Senzo dicipta mengikut bajet anda maka peranti ini sangat penting untuk dimiliki. Lakukan pelaburan masa depan dan dengan pelaburan ini akan memberi keselamatan kepada rumah dan keluarga anda serta memberikan ketenangan.

Pengesan Kebakaran

Bukan hanya penjenayah dan perompak menjadi kerisauan. Lebih banyak kemalangan dan kematian dilaporkan berlaku di dapur berbanding kawasan rumah yang lain. Melalui fakta ini, menunjukkan bahawa memiliki rumah pintar menjadi keutamaan. Kebakaran boleh berlaku pada bila-bila masa dan pelbagai sebab. Ini bukan sahaja akan membawa kepada kerugian harta benda tetapi kehilangan nyawa orang yang tersayang. Mungkin kos untuk memastikan rumah anda selamat agak tinggi tetapi tahap keselamatan yang ada ini untuk keluarga anda dan ini sangat bernilai.

Memastikan Rumah Anda Selamat

Sistem keselamatan rumah membantu anda mengurangkan kerisauan kadar jenayah

Hubungi Kami